ÜZÜMÜN SAXLANMASI, QURUDULMASI VƏ EMALI TEXNOLOGİYASI


Creative Commons License

Hüseynov M.

Adiloğlu, Baku, 2019

  • Nəşrin Növü: Book / Research Book
  • Nəşr tarixi: 2019
  • Nəşriyyat: Adiloğlu
  • Çap olunduğu şəhər: Baku
  • Adres: Bəli

Qısa məlumat

Bu kitab Azərbaycanda prioritet məsələ kimi qarşıya qoyulan üzümçülüyün və onun emal sənayesinin elmi əsaslarla inkişaf etdirilməsi məqsədilə yazılmış üzüm və ondan alınan məhsullar haqqında ilk geniş ensiklopedik tədqiqat işi olmaqla, istehsalın müvafiq sahələrində çalışan mütəxəssislər, şərabçı-texnoloqlar, enoloqlar, üzümçülük şərabçılıqla məşğul olan elmi işçilər, müəllimlər, eləcə də bu sahədə təhsil alan tələbələr, magistrlər doktorantlar üçün nəzərdə tutulmuşdur. Kitabda Azərbaycanda üzümçülüyün tarixi və müasir vəziyyəti, üzümün kimyəvi tərkibi və qidalılıq dəyəri, botaniki növləri və sortları, Azərbaycanda becərilən süfrə, texniki və qurutmaq üçün nəzərdə tutulan üzüm sortlarının texnoloji səciyyəsi, üzümün yığılması, qablaşdırılması, qurudulması, müxtəlif şəraitlərdə saxlanılması və bu zaman baş verən proseslər, süfrə üzümünün keyfiyyətinə verilən tələblər və onun keyfiyyət ekspertizası ətraflı şərh edilmişdir. Üzümdən alınan yeyinti məhsullarının təsnifatı, qruplar üzrə çeşidi, təyinatı, saxlanılması və keyfiyyət ekspertizası geniş yazılmışdır. Kitabda Azərbaycanda istehsal olunan üzüm şərablarının təsnifatı, qruplar üzrə çeşidi, keyfiyyət təhlükəsizlik göstəriciləri, şərabların qablaşdırılması və saxlanılması, dequstasiyası, eləcə də, şərabların keyfiyyət ekspertizası haqqında maraqlı məlumatlar toplanmışdır. Kitabda həmçinin üzüm istehsalının tullantılarından səmərəli istifadə olunması məsələləri elmi-təcrübi baxımdan öz əksini tapmışdır.