Savad, Baku, 2020
Gündəlik qidamızda istifadə etdiyimiz şirniyyat məhsullarının tarixi mənşəyi haqqında insanların əksəriyyətinin məlumatı çox azdır. “Şirniyyat məhsullarının tarixi mənşəyi, təsnifatı və çeşidi” kitabı oxucuları şəkərli, unlu və meyvə-giləmeyvəli şirniyyat məhsullarının qədimdə və müasir dövrdə istifadəsi üsulları ilə tanış edir. Kitabda ayrı-ayrı şirniyyat məhsulları, o cümlədən, şəkərli, unlu şirniyyat məhsulları və meyvə-giləmeyvə şirniyyatı istehsalının yaranması tarixi, mənşəyi, təsnifatı, çeşidi və insanların qidasında istifadə olunması haqqında ətraflı və maraqlı məlumatlar toplanmışdır. Kitab geniş oxucu kütləsi üçün nəzərdə tutulmuşdur.