Qida məhsulları istehsalının və saxlanmasının mütərəqqi texnologiyaları


Nəsrullayeva G.

ECOPRİNT, Baku, 2023

  • Nəşrin Növü: Book / Textbook
  • Nəşr tarixi: 2023
  • Nəşriyyat: ECOPRİNT
  • Çap olunduğu şəhər: Baku
  • Adres: Yox

Qısa məlumat

Mütərəqqi texnologiyaların demək olar ki hamısı sağlam qida məhsullarının yaradılması məqsədilə meyvə-tərəvəz, heyvanat və su mənşəli, yaxud da mikrob mənşəli xammaların saxlanması, tədarükü və emalı nəticəsində əldə edilir, funksional xassəli qida komponentləri və məhsullarının istehsal sahələrində bilavasitə tətbiqi ilə əlaqədardır. Nanotexnologiyalar və biotexnologiyaların, müasir membran və ekstruziya texnologiyalarının işlənməsi və tətbiqi ilə əlaqədar aparılan müasir elmi tədqiqat işləri də bu qəbildəndir. İnnovasiya texnologiyalarının yaradılması və tətbiqi müəyyən mənada, həm də yeni formalı (süni) qida məhsulları texnologiyalarının yaradılmasında proqressiv rol oynaya bilən elmi işlərin istiqamətverici qollarından olmalıdır.