ECOPRİNT, Baku, 2023
Mütərəqqi texnologiyaların demək olar ki hamısı sağlam
qida məhsullarının yaradılması məqsədilə meyvə-tərəvəz,
heyvanat və su mənşəli, yaxud da mikrob mənşəli xammaların
saxlanması, tədarükü və emalı nəticəsində əldə edilir, funksional
xassəli qida komponentləri və məhsullarının istehsal sahələrində
bilavasitə tətbiqi ilə əlaqədardır. Nanotexnologiyalar və
biotexnologiyaların, müasir membran və ekstruziya
texnologiyalarının işlənməsi və tətbiqi ilə əlaqədar aparılan müasir
elmi tədqiqat işləri də bu qəbildəndir. İnnovasiya
texnologiyalarının yaradılması və tətbiqi müəyyən mənada, həm də
yeni formalı (süni) qida məhsulları texnologiyalarının
yaradılmasında proqressiv rol oynaya bilən elmi işlərin
istiqamətverici qollarından olmalıdır.