Azərbaycan Texnologiya Universitetində (UTECA) Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş “Universitet reytinqi məsələlərinin əsas problemləri” mövzusunda beynəlxalq elmi-praktik konfrans, Ganca, Azerbaijan, 30 April 2021, vol.2, pp.81-82, (Full Text)
Məqalədə
Triticum dicoccum unundan çörək-bulka məmulatlarının istehsalı texnologiyasında sellüloz və fitaz əsaslı ferment
preparatından istifadə etməklə buğdanın hazırlanması, ununun alınması, çörəyin rasional dozasının
40%-ni təşkil edən qatı asidofil buğda mayası ilə hazırlanmış çörəkdə fiziki-kimyəvi xüsusiyyətlərinin
dəyişməsindən bəhs edilir. Alınmış çörək qənaətbəxş keyfiyyətə, uzun saxlama müddətinə və tərkibində yüksək miqdarda
ətir yaradan birləşmələrə malikdir.