FERMENT PREPARATLARININ PƏRİNC BUĞDA NÖVÜNDƏN ALINAN UNDAN HAZIRLANMIŞ ÇÖRƏYİN KEYFİYYƏTİNƏ TƏSİRİ


Creative Commons License

Nəsrullayeva G.

Azərbaycan Texnologiya Universitetində (UTECA) Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş “Universitet reytinqi məsələlərinin əsas problemləri” mövzusunda beynəlxalq elmi-praktik konfrans, Ganca, Azerbaijan, 30 April 2021, vol.2, pp.81-82, (Full Text)

  • Publication Type: Conference Paper / Full Text
  • Volume: 2
  • City: Ganca
  • Country: Azerbaijan
  • Page Numbers: pp.81-82
  • Azerbaijan State University of Economics (UNEC) Affiliated: No

Abstract

Məqalədə Triticum dicoccum unundan çörək-bulka məmulatlarının istehsalı texnologiyasında sellüloz və fitaz əsaslı ferment preparatından istifadə etməklə buğdanın hazırlanması, ununun alınması, çörəyin rasional dozasının 40%-ni təşkil edən qatı asidofil buğda mayası ilə hazırlanmış çörəkdə fiziki-kimyəvi xüsusiyyətlərinin dəyişməsindən bəhs edilir. Alınmış çörək qənaətbəxş keyfiyyətə, uzun saxlama müddətinə və tərkibində yüksək miqdarda ətir yaradan birləşmələrə malikdir.