ŞİRNİYYAT MƏHSULLARININ TARİXİ MƏNŞƏYİ, TƏSNİFATI VƏ ÇEŞİDİ


Creative Commons License

Hüseynov M.

Savad, Baku, 2020

Qısa məlumat

Gündəlik qidamızda istifadə etdiyimiz şirniyyat məhsullarının tarixi mənşəyi haqqında insanların əksəriyyətinin məlumatı çox azdır. “Şirniyyat məhsullarının tarixi mənşəyi, təsnifatı və çeşidi” kitabı oxucuları şəkərli, unlu və meyvə-giləmeyvəli şirniyyat məhsullarının qədimdə və müasir dövrdə istifadəsi üsulları ilə tanış edir. Kitabda ayrı-ayrı şirniyyat məhsulları, o cümlədən, şəkərli, unlu şirniyyat məhsulları və meyvə-giləmeyvə şirniyyatı istehsalının yaranması tarixi, mənşəyi, təsnifatı, çeşidi və insanların qidasında istifadə olunması haqqında ətraflı və maraqlı məlumatlar toplanmışdır. Kitab geniş oxucu kütləsi üçün nəzərdə tutulmuşdur.